Standard for Exhaust Hoods and Related Controls for Commercial and Institutional Cooking Equipment
Porté:
These requirements cover exhaust hoods for commercial and institutional kitchens and are intended for placement over restaurant type cooking equipment, such as ranges, broilers, deep fat fryers, grills, etc., during normal cooking operations. They may be of the shelf, canopy, island, double island or equipment mounted styles and may be known as grease extractor type hood, or filter type hoods. They may include provisions for the introduction of make-up air to the kitchen. They may include provisions to limit exhaust temperatures to 190 C.
Exhaust hoods covered by these requirements are intended for installation in accordance with ULC-S650, Standard for the Installation and Performance of Ventilation and Fire Suppression Systems for Commercial and Institutional Cooking Equipment.
Exhaust hoods covered by these requirements are intended for placement over electric, gaseous-fuel or solid-fuel burning appliances. These requirements cover equipment rated not over 600 V and intended for installation under the requirements of CAN/CSA-C22.1, Canadian Electrical Code, Part I.
These requirements do not cover fire-extinguishing systems.
Raison d’être du projet
Note : L’information ci-dessus a été recueillie et est diffusée par le Conseil canadien des normes (CCN) pour les besoins de son système de notification centralisé et transparent pour l’élaboration de nouvelles normes. Le système permet aux organismes d’élaboration de normes (OEN) accrédités par le CCN et aux membres du public d’être informés des nouveaux travaux d’élaboration de normes au Canada. Il donne aussi aux OEN accrédités la possibilité de repérer et de résoudre les cas de doubles emplois éventuels dans les normes et les travaux de normalisation.
Les OEN sont eux-mêmes responsables du contenu et de l’exactitude de l’information présentée ici. Cette information n’existe que dans la langue dans laquelle elle a été fournie au CCN.