Appareils de cuisson pour usage commercial
Porté:
1.1
This Standard applies to cord-connected and permanently connected electrically heated commercial cooking appliances for use on nominal system voltages of 600 V and less, designed to be used in accordance with the Rules of the Canadian Electrical Code, Part I.
1.2 This Standard applies to electric ranges, ovens, broilers, fry kettles, griddles, sandwich toasters, toasters, food warmers, coffee stoves, urns, hot-plates, popcorn machines, liquid heaters, pressure cookers, utensil warmers, and similar appliances.
*Pressure vessels that may operate at pressures of 15 psi and greater are subject to inspection by pressure vessel inspection authorities.
1.3
This Standard applies to food cooking and warming appliances for use in non-hazardous locations in commercial establishments.
1.4
This Standard does not apply to electrical equipment on coal-or gas-heated cooking equipment or to appliances employing high-frequency currents.
Raison d’être du projet
Note : L’information ci-dessus a été recueillie et est diffusée par le Conseil canadien des normes (CCN) pour les besoins de son système de notification centralisé et transparent pour l’élaboration de nouvelles normes. Le système permet aux organismes d’élaboration de normes (OEN) accrédités par le CCN et aux membres du public d’être informés des nouveaux travaux d’élaboration de normes au Canada. Il donne aussi aux OEN accrédités la possibilité de repérer et de résoudre les cas de doubles emplois éventuels dans les normes et les travaux de normalisation.
Les OEN sont eux-mêmes responsables du contenu et de l’exactitude de l’information présentée ici. Cette information n’existe que dans la langue dans laquelle elle a été fournie au CCN.